مراسم افتتاح و رونمایی نصب و راه اندازی بیوراکتورهای خط تولید صنعتی واکسن ها و کشت سلولهای جانوری با حضور وزیر محترم بهداشت، درمان و مقامات بلند پایه کوبایی

مراسم افتتاح و رونمایی نصب و راه اندازی بیوراکتورهای خط تولید صنعتی واکسن ها و کشت سلولهای جانوری با حضور وزیر محترم بهداشت، درمان و مقامات بلند پایه کوبایی

طی مراسمی در روز یکشنبه ۲۵ اردیبهشت با حضور دکتر بهرام عین الهی وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر کمال حیدری معاون محترم بهداشتی وزیر، دکتر رحیم سروری رئیس محترم انستیتو پاستور ایران، آقای ریکاردو کابریساس معاون محترم نخست وزیر کوبا، پروفسور ویسنته رئیسمحترم  انستیتو فینلای کوبا و کارشناسان و مدیران ارشد وزارت بهداشت، انستیتو پاستور ایران و طرف کوبایی در مجتمع تولیدی و تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران برگزار گردید، بیوراکتورهای کشت سلول های جانوری مورد راه اندازی قرار گرفت.

راه اندازی ۲ بیوراکتور ۵۰۰ لیتری کشت سلول از نوع پرفیوژن و وجود دانش فنی تولید پروتئین های نوترکیب با استفاده از سلول های سوسپانسیون، نه تنها نقطه عطفی در تولید فرآورده های بیوتکنولوژی در انستیتو پاستور ایران می باشد، بلکه زیرساختی منحصر به فرد را در نظام سلامت کشور ایجاد می کند که توان انستیتو پاستور ایران را در تامین نیازهای سلامت محور کشور در راستای توسعه تولید سایر  واکسن ها و فرآورده های زیستی بر پایه کشت سلول به صورت چشمگیری ارتقاء می دهد. همچنین، با توجه به پیش بینی سازمان بهداشت جهانی، مبنی بر خطر بازگشت بیماری های واگیردار مانند انواع آنفولانزا و بتاکروناویروس ها و همچنین، خطر شیوع مجدد بیمارهای نظیر ابولا و همه گیری بیماری نوپدید ناشناخته دیگر، این خط تولید به عنوان زیرساختی استراتژیک برای کشور خواهد بود که می تواند نقش مهمی در کنترل و مدیریت تهدیدهای آتی در زمینه بیماری های 
عفونی ایفا نماید.

 

 وزیر محترم بهداشت جناب آقای دکتر عین اللهی در این مراسم گفت: انستیتو پاستور ایران قدمتی یکصد ساله دارد و از مراکز بسیار مهم و استراتژیک برای کشور می باشد و سابقه تولید واکسن هایی نظیر آبله، ب ث ژ، هپاتیت و ... را دارد. این انستیتو در حال حاضر حدود ۱۵۰ عضو هیات علمی دارد که در رشته های مختلف مورد نیاز کشور فعالیت می کنند

وزیر بهداشت ادامه داد: با توجه به توانمندی های انستیتو پاستور ایران، امکان گسترش فعالیت ها مخصوصاً در حوزه بیوتکنولوژی و تولید واکسن بیش از پیش در این مرکز مهم فراهم شده است. وی گفت: انستیتو پاستور ایران همچنین امکان تربیت نیروهای متخصص زیادی را هم برای داخل و هم برای خارج از کشور دارد

  وزیر بهداشت گفت: خیلی خوشحال هستم که فعالیت تولید واکسن مشترک کرونا با کوبا به نتیجه مطلوب رسیده است و در حال حاضر یکی از بهترین واکسن ها در این موسسه تولید می شود و مردم ما از این واکسن خیلی استقبال خوبی کرده اند و مستنداتی که از این واکسن ارائه شده هم بسیار رضایت بخش بوده است. وزیر بهداشت گفت: امیدواریم که در مورد سایر واکسن ها هم تولیدات مشترک با کوبا را ادامه دهیم.

وی ادامه داد: با راه‌اندازی خط جدید واکسن در انستیتو پاستور ایران، ماهانه بین سه تا چهار میلیون دوز واکسن پاستوکووک در این خط امکان تولید دارد و راه‌اندازی این خط جدید تولیدی نقش مؤثری در ساخت انواع واکسن ها خواهد داشت.

وزیر بهداشت گفت: باید از تلاش‌های شبانه‌روزی دانشمندان انستیتو پاستور ایران به خاطر سرعت چشمگیر در راه‌اندازی این خط تشکر و قدردانی نمایم.

معاون نخست وزیر کوبا، ریکاردو کابریساس، نیز ضمن اظهار امیدواری جهت افزایش همکاریهای مشترک با انستیتو پاستور ایران را گسترش دهیم و به سطح بالاتری از همکاری برسیم؛ مخصوصا که موضوع این همکاری ها بسیار حساس و در مورد سلامت مردم است. وی گفت: اولین پروژه ای که به صورت مشترک با کوبا راه افتاد در حدود ۲۰ سال پیش بود و این همکاری ها نتایج خوبی داشته است که از این جهت بسیار خوشحال هستم.

دکتر رحیم سروری رئیس انستیتو پاستور ایران نیز در این مراسم گفت: همکاری ای که با انستیتو فینلای کوبا و پروفسور ویسنته در تولید واکسن مشترک کرونا داشتیم دارای دستاورد های بسیار خوب برای مردم و نظام سلامت ایران بوده است

 

رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: واکسن پاستوکووک پلاس در حال حاضر به عنوان دز بوستر (یادآور) همه واکسن های  مورد استفاده در کشور قابل استفاده است و واکسن پاستوکووک هم مجوز استفاده در تمام افراد بالای ۵ سال در کشور را دارد که اثر بخشی ۹۶ درصدی در پیشگیری از فرم های شدید کرونا داشته است.

دکتر دلارام درود معاون تولید انستیتو پاستور ایران نیز در این مراسم گفت: خط تولید بر پایه کشت سلول‌های جانوری که امروز افتتاح شد در ایران منحصربه‌فرد می باشد. وی گفت: علاوه بر تولید واکسن پاستوکووک از این خط تولیدی می توان در تولید سایر واکسن ها با تکنولوژی پوششی هم در آینده استفاده نمود.

معاون تولید انستیتو پاستور ایران افزود: این موسسه به‌عنوان پشتوانه نظام سلامت کشور این توانایی را دارد که بتواند بیماری‌های نوپدید و بازپدیدی که در آینده ممکن است در کشور بحران ایجاد کنند را با تولید و عرضه واکسن‌های جدید پیشگیری و مهار نماید.

در پایان این مراسم وزیر بهداشت از پروفسور ویسنته رئیس انستیتو فینلای کوبا به دلیل همکاری های مشترک مخصوصاً در تولید واکسن کرونای مشترک ایران و کوبا تشکر نمود.

 

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *