مجتمع تحقیقاتی - تولیدی کرج

 

 

تاریخچه مجتمع تولیدی- تحقیقاتی:

   افزایش جمعیت کشور و برتری طب پیشگیری بر طب درمان از یک سو، و گسترش فعالیت های تولیدی تحقیقاتی از سوی دیگر، مسئولان وقت وزارت بهداشت و انستیتو پاستور ایران را بر آن داشت تا در سال 1349 زمینی به وسعت 18 هکتار را در  کیلومتر 25 بزرگراه تهران کرج، برای تاسیس مرکز تولیدی تحقیقاتی در نظر بگیرند. به دلایل مختلف انجام این امر مدتی به تاخیر افتاد تا در سال1367 پس از تکمیل 4 واحد ساختمانی و تاسیسات و به همت ریاست محترم وقت انستیتو، جناب آقای دکتر احمد میلانی نیا این مجتمع آماده بهره برداری شد و در27 اسفند ماه همان سال توسط حضرت آیت الله خامنه ای افتتاح و فعالیت خود را آغاز نمود.

   مجتمع در فضایی مناسب و به دور ازآلودگی شهری، در زمینه تولید فرآورده های بیولوژیک، محلول های تزریقی و پرورش حیوانات آزمایشگاهی فعالیت دارد. تولید، تحقیق و آموزش در این مجتمع، جملگی در راستای رفع نیازهای بهداشتی کشور و جلوگیری از واردات فرآورده های یاد شده می باشد.

 

بخش های مختلف تولیدی تحقیقاتی مجتمع به قرار زیر است:  

  1. بخش ب ث ژ
  2. بخش فرآورده های نوترکیب (هپاتیت ب)
  3. بخش تهیه محلول های تزریقی
  4. بخش تولید آنتی ژن
  5. بخش واکسن های ویروسی
  6. بخش علوم حیوانات آزمایشگاهی
  7. بخش کنترل کیفیت
  8. بخش تضمین کیفیت

 

درکنار بخش های مذکور، قسمت ها و واحد های پشتیبانی و اداری مختلفی مشغول به فعالیت می باشند:

 معاونت توسعه و برنامه ریزی ،مدیریت بازرگانی ،امور اداری و مالی ، مدیریت پشتیبانی ( شامل انبار مرکزی،خدمات،نقلیه، مهد کودک،سلف سرویس،فضای سبز) ،مدیریت فنی و مهندسی،دفتر ارزیابی و بهبود روش ها، حراست، دبیرخانه ،درمانگاه ،امور ایثار گران، روابط عمومی، پایگاه مقاومت بسیج، تربیت بدنی و رفاه.  متراژ کل مجتمع 18 هکتارمی باشد. در سال 1383 سوخت مجتمع از گازوئیل به گاز طبیعی تبدیل شد و همچنین فعالیت های ارزنده ای در جهت توسعه فضای سبز ، دفع بهداشتی زباله و فاضلاب صورت گرفت. این کوشش ها منجر به دریافت لوح تقدیر صنعت سبز از سازمان حفاظت محیط زیست در سال 1383 گردید.  با اینکه توسعه و پیشرفت مجتمع کاملاً محسوس است، اما مجتمع از پتانسیل های به مراتب بالاتری در زمینه تولید و تحقیق برخوردار می باشد. بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته در زمینه های مختلف تولیدی، پیش بینی می شود در چند سال آینده این مرکز به یکی از بزرگ ترین و پیشرفته ترین موسسات تولیدی و تحقیقاتی در خاور میانه تبدیل شود. کلیه محصولات مجتمع طبق استاندارد های بین المللی تولید وکنترل می گردد و از این رو محصولات آن قابل عرضه در بازار های جهانی هستند.