بازدید وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی و هیات همراه ازمجتمع تولیدی تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران

بازدید وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی و هیات همراه ازمجتمع تولیدی تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران 

دکتر بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همراه آقایان دکتر بهروز رحیمی معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی، دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری، و دکتر عباس شیراوژن، معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت، در تاریخ 30 شهریورماه 1402 از مراحل ساخت و تکمیل پروژه های زیرساختی و ملی واکسن های پلی ساکاریدی (پنوموکوک) و کزاز، پروژه ساختمان در دست احداث "سلمان فارسی" و آزمایشگاه با سطح ایمنی 3 (BSL3)، خطوط تولید واکسن ها و فراورده های نوترکیب برپایه سلول جانوری در مجتمع تولیدی-تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران بازدید نمودند.

ابتدا دکتر عین اللهی از پروژه BSL3 بازدید و از نزدیک در جریان روند پیشرفت پروژه و موانع تکمیل آن قرار گرفتند. ایشان پروژه سلمان فارسی را یکی از عظیم ترین پروژه های حال حاضر با توجه به نیازهای جامعه دانستند و فرمودند در دولت قبلی روند پیشرفت پروژه 35 درصد بود که دولت حاضر به 75 درصد رسیده است که با توجه به ساخت متنوع آزمایشگاههای متعدد و همچنین آزمایشگاه BSL در سطح 3 می‌ تواند پاسخگوی نیازهای مرتبط در سطح کشور باشد و اظهار امیدواری کردند تا سال آینده این پروژه افتتاح گردد. ایشان با اشاره به توانمندی علمی انستیتو پاستور ایران، بر تجهیز کامل و پیشرفت پروژه سلمان فارسی به منظور مقابله با بیماریهای عفونی غیر قابل پیش بینی تاکید نمودند.

ایشان در بازدید خط تولید واکسن ها و فراورده های نوترکیب برپایه سلول جانوری، طی توضیحاتی توسط معاون تولید انستیتو از مشکلات و سختی‌ها جهت راه اندازی این خطوط آگاهی حاصل نمودند و پیرامون فرآیند تولید، مزایا و ویژگی‌ها و بازدهی آن اطلاعاتی دریافت نمودند. دکتر عین الهی وزیر محترم بهداشت نیز ضمن تشکر از دست اندرکاران راه اندازی این خط اذعان نمودند فی الواقع این خط تولید بستری برای تولید واکسن‌های بعدی در انستیتو پاستور ایران در وضعیت های مختلف بحرانی می باشد و با توجه به مهیا شدن این شرایط، در صورت همه‌گیر شدن ویروس کرونا، این خط تولید قابلیت تأمین واکسن کشور را خواهد داشت. ایشان توصیه نمودند با توجه به ایمن بودن این واکسن، هرساله این واکسن مورد مصرف کسانیکه بیماری خاص مانند دیابت را دارند قرار گیرد. دکتر عین اللهی از واکسن کووید19 تولیدی انستیتو پاستور ایران به عنوان یکی از برترین واکسن‌های دنیا یاد نمودند و تولید آن ‌را در کشور یکی از درخشانترین تولیدات انجام شده در سالهای اخیر دانستند.

همچنین در خصوص پروژه های تولید واکسن پنوموکوک کونژوگه، ایشان اظهار داشتند با وجود قدمت یکصد ساله تولید واکسن در انستیتو پاستور، کشور جمهوری اسلامی ایران مقام نخست منطقه را داراست ولی همزمان با ایجاد تغییرات در ساختار ویروس‌ها و باکتری‌ها، باید به سمت تولید واکسن‌های جدید حرکت نماییم.

دکتر رحیم سروری، رئیس  انستیتو پاستور ایران، در این دیدار، گزارشی از فعالیت‌های این موسسه در حوزه‌های تحقیقاتی، تولیدی و خدماتی در دولت سیزدهم ارائه نمودند. ایشان ابراز داشتند که انستیتو پاستور ایران با تولید واکسن و فراورده‌های بیولوژیک و دارویی، و تشخیص عوامل عفونی ناشناخته در کشور، بازویی توانمند برای نظام سلامت کشور محسوب می‌شود. دکتر رحیم سروری ابراز داشتند که فعالیت های محققان انستیتو پاستور ایران، به صورت ماموریت محور دنبال می شود.

دکتر بهرام عین اللهی، وجود انستیتو پاستور ایران را با حرکت رو به جلو دارای اهمیت راهبردی و استراتژیک برای کشور دانست. ایشان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری، از بین بردن هویت ملی، خود باوری و پیشرفت را از اهداف اصلی دشمنان برشمردند.ایشان با توجه بر ارایه بیش از یک قرن خدمات توسط انستیتو پاستور ایران به نظام سلامت کشور، به نقش بارز این موسسه در ایجاد هویت ملی، خودباوری، رشد و  پیشرفت ملی پرداختند و تاکید نمودند که انستیتو پاستور ایران در حافظه مردم ایران باقی مانده است و باید آن را حفظ نمود و ارتقا داد.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *